Национално сдружение на общините в Република България

XI ГОДИШНА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

 

От 6 до 8 октомври 2016 г. в к.к. Албена се проведе ХІ Годишна среща на местните власти, в която участие взеха представители на общините – кметове, председатели на общински съвети и ключови експерти, Президентът на Р България, министър-председателят, председатели на парламентарни комисии, министри и заместник министри, чуждестранни партньори и посланици. Най-големият, традиционен общински форум, организиран от Националното сдружение на общините в Република България е първият за общински мандат 2015-2019 г. и в същото време е юбилеен, тъй като отбеляза 20-годишнината от учредяването на НСОРБ.

Програмата беше наситена с разнообразни форуми и консултативни срещи като: „Общинските административни услуги – достъпни и удобни за гражданите и бизнеса“, „Нови предизвикателства пред общинските съвети“, „Интелигентната трансформация на общините“, „Устойчивата община – мисия по силите ни“, „Законът за предучилищното и училищно образование – как и кога?“, „Градско развитие и устройство на територията“, „Такса „Битови отпадъци” 2017  - възможни решения“, „Фонд „Общинска солидарност“ – по-близо до потребностите на местните власти“, „Общинските гори – ресурси и отговорности“.

През първия ден Президентът Росен Плевнелиев откри „Общинско експо 2016“. В рамките на пленарната сесия на 7 октомври НСОРБ подписа новото 2-годишно споразумение с Министерски съвет и връчи юбилейни и ежегодни награди в различни категории. Бяха връчени и наградите от конкурса „ЕКООБЩИНА“ на Посолството на Република Франция у нас. В последния, съботен ден, се проведе партньорска среща с ръководствата на Управляващите органи на важните за общините оперативни програми.

На посочения адрес можете да намерите презентациите от форумите: https://drive.google.com/open?id=0B3y2GLx_XeO4TGJZcENrWUNTOUU

На електронните адреси на участниците е изпратена онлайн анкета за проучване удовлетвореността от проведения форум, която можете да попълните до 17 октомври.

 

 

 

 

ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР НА XI ГОДИШНА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

 

vivacom       HPE

 

 

 СПОНСОР НА XI ГОДИШНА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

 

 

 HPE